vrijdag 3 juni '22 - 20u00 Mokki

klik op de afbeelding en je kan ze al eens beluisteren op soundcloud

Morag Uyttersprot (piano) en Jonathan Callens (percussie en elektronica) halen hun grootste inspiratie uit het oeuvre van klassieke en minimalistische componisten als Arvo Pärt en Ólafur Arnalds, maar ook muziek uit de neo-klassiek en producers als Jon Hopkins, Sébastien Tellier en Dawn of Midi trekken hun aandacht.

Gaandeweg sluipen eigenzinnige composities in het repertoire en ontwikkelt zich een nieuwe, intrigerende sound... de muziek ademt passie en filmische melancholie, en slaagt erin om met deze niet voor de hand liggende bezetting het beste van 2 werelden tot een modern en beklijvend geheel samen te smelten.

Jonathan Callens studeerde jazzdrums aan het conservatorium van Gent en Brussel, en is sindsdien actief bij tal van projecten. Zo was hij enkele jaren vaste drummer bij folkrocklegende Kadril, speelt hij bij de Belgisch-Italiaanse zangeres Sarah Ferri en kan je hem meer recent aan het werk zien bij het jazz-fusionproject Wasdaman, het geesteskind van de Oostendse pianist Bas Bulteel. Hij is tevens drumleerkracht aan de Kunstacademie van Gent aan de Poel.

Morag Uyttersprot studeerde af als klassiek pianiste aan het conservatorium van Gent bij Vitaly Samoshko. Ze nam verschillende keren deel aan de internationale muziekstages te Granada waar ze les kreeg van Patricia Montero en Juan José Péréz Torrecillas. De voorbije jaren is ze actief als pianoleerkracht en begeleider aan de academies van Oudenaarde en Sint-Niklaas.

reserveer je plaats