Agenda

podium-talent eerste zaterdag van de maand: 

zat. 7 september - zat. 5 oktober - zat 2 november - zat 7 december

Picture by Elise Maertens

zat. 7 september '24 - 20u00 GRATIS

BLACK HARRIER

Met het oog op hedendaagse jazz focust Black Harrier op muziek die toegankelijk is om naar te luisteren met sterke grooves, lyrische melodieën en ruimte voor improvisatie en virtuositeit. Ze spelen een mix van eigen composities en muziek waar ze hun hart aan verloren zijn, muziek van onder andere: the YellowJackets, Roy Hargrove en Bob Reynolds.

Arno Roesems studeerde klassieke saxofoon aan het conservatorium van Gent. Op Europees niveau heeft hij ervaring in experimentele klassieke muziek, jazz, pop, rock, funk, punk en muziektheater. Hij speelde o.a. samen met Jef Neve, Bl!ndman, Ultima Vez, de Kopergieterij en is saxofonist bij het hedendaags klassieke Nemø ensemble. Sinds 2019 studeert hij jazz bij Bob Reynolds en schrijft hij originele composities.

Jelle Vastershaege op piano is een gevestigde waarde in het opera, lied en cabaret genre. Hij wordt geprezen om zijn beheersing van diverse stijlen, ondersteunende houding tijdens het begeleiden en zijn energetische persoonlijkheid op het podium. Hij speelde samen met Hooverphonic, staat op de planken met Helene Bracke als pianist/acteur en toerde doorheen Groot-Brittanië als klassieke begeleider.

Maarten Taelman is zowel in symfonische orkesten als in jazz contexten een internationaal gelauwerde bassist. Hij speelde op het Round Top Festival in Texas, speelde samen met Philipe Herreweghe, Dirk Brossé en alle grote orkesten van België, maar ook samen met Chaka Khan, Joe Jackson, Rodger Hodgson en Joss Stone.

Jonathan Roseleth wordt geprezen om zijn lessen bij het drumhuis en zijn drumboek. Meerdere keren verdiende hij een plaats in de lijst van beste drumleraars van het jaar gepubliceerd in Slagwerkkrant Benelux. Hij speelt in fusion band Chromatree, is in de rock wereld bekend met zijn band VVYNN en speelde Europees in o.a. Griekeland, Spanje en Frankrijk. In 2019 werd hij ambassadeur van Vikory drumsticks.

Line-up

  • Arno Roeesms (saxofoon)
  • Jelle Vastershaege (piano)
  • Maarten Taelman (basgitaar)
  • Jonathan Roseleth (drums)

vrij. 4 oktober '24 - 20u00 GRATIS

Tournée Musicale

Cultureel Centrum Gravenhof zet vrijdag 4 oktober de muzikale kroegentocht terug op de agenda.

We gaan op zoek naar leuke 'rock,blues,folk,pop' groepen... meer nieuws volgt! 

zat. 7 december '24 - 20u00 GRATIS

Afrit Venus

Robin & Nick voor de vrienden, Afrit Venus voor de fans. 2 mannen in hun pre-midlife, die de liefde bezingen in het Nederlands, met lach en traan. Instagram

VOOR TEUG & MEUG...

...is een 'biergenietschap' dat begin 2014 werd opgericht, ter ere van de goede smaak.

we maken een zoektocht naar culinair genot: de ideale combinatie van lekker bier (de teug), met een lekker hapje (de meug) zonder ze aan elkaar op te dringen en dank zij een als het ware uit pas-teltinten bestaand smakenpalet laten we de teug en de meug elkaar vin-den tot een samengesmeed verrassend geheel in de mond van de proever we hechten zeer veel belang aan het genieten, vandaar 'biergenietschap' .

laatste vrijdag van de maand - 20u: Boardgames - iedereen welkom - Spelavond GRATIS

Ben je op zoek naar de perfecte locatie om je favoriete hobby uit te oefenen?

Elke laatste vrijdag van de maand wordt het cultuurcafé vanaf 20u opengesteld om boardgames te komen spelen.

Nodig enkele vrienden uit, neem je favoriete bordspel mee en geniet van een gezellige avond!

Het is het ideale moment om nieuwe mensen en spellen te leren kennen!

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten en concerten